controle-loslaten

Episode #11 omgaan met situaties waar je controle over wilt

Na de eerste podcastopnames (iets wat een iets groter project was dan ik had bedacht van tevoren), kwam ik in een soort freeze terecht. Het viel zo ongeveer samen met de boodschap van Mark Rutte dat we in lock down zouden gaan. En die had best wel wat impact op mijn leven. En zoals mijn oude ik dan altijd verlangt, wil het controle hebben. Weten wat er gaat gebeuren, dingen doen die niet bij me passen, maar waarvan ik denk dat ik ze moet doen.

In de eerste corona-dagen leerde ik hoe heerlijk het is om de controle weer los te laten en te vertrouwen dat alles op het juiste moment goed komt. In deze podcast heb ik het ook over de negatieve gesprekken die ik heb met mezelf. Over alles wat ik mezelf aan praat wat echt mega ongezond is, maar waar ik maar niet los van lijk te komen.

Gelukkig heb ik een steeds grotere groep mensen om me heen die me steeds weer liefdevol terug naar mezelf brengen.

In deze podcast vertel ik je dat het van essentieel belang dat je weet wat controle eigenlijk is en hoe je er los van kunt komen. Want uiteindelijk heb je alleen controle over hoe je reageert op dat wat je overkomt.

Wil jij ook je eigen weg volgen?

Ik help je graag op weg. In mijn nieuwste boek Volg je eigen weg ontdek je wat jij kunt doen om het leven te creëren dat het beste bij je past. Op mijn blog vind je verhalen om je op weg te helpen en in mijn podcast hoor je interviews met mensen die al jaren hun eigen weg volgen.

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Meer lezen?